Florence Getaway

17.04.2018.

Oćenito nevolim planirati bilo što puno unaprijed pa često to tako biva i sa putovanjima.Ovako to ispadne puno ležernije i bez stresa.Obzirom da smo odlučili dva dana prije,htjeli smo nešto gdje možemo “uskočiti ” u auto i krenuti.Zapravo su mi ta brzinsko planirana odnosno last minute putovanja i najdraža.U tome nam uvelike i pomažu društvene mreže gdje se za čas možete organizirati i naći sva ljepa mjesta koja vrijedi obići.Toskana se činila kao dobar izbor obzirom da je već neko vrijeme na listi želja.Italija općenito ima tu neku posebnu energiju, sve je kaotično.. motori na sve strane, ljudi su glasni, kao da je sve “bez reda” ali zapravo vrlo brzo uhvatite taj ritam i shvatite da je upravo to njezin šarm.

 


Hotel Continentale “La Terrazza”, svakako je mjesto za ispratiti dan.Bar na krovu hotela gdje morate najaviti svoj dolazak zbog velikog interesa svakako se isplati.Nadivnije mjesto za koktel ili čaj uz zalazak sunca.
Moja jedina želja bila je otić do obale, nać neku plažu i malo se uživati mora.Čitala sam o plaži Vada koja je samo dva sata od Firence.5 kilometara bijelog pijeska i zelenog mora.Zovu je i Karipska plaža u Italiji.Raj.Kojim god  putem krenuli nemožete pogriješiti. Toskanski gradići koje smo mi obilazili putem me i nisu toliko oduševili koliko kadrovi brežuljaka,vinograda,čempresa.. a ujedno doživite i spokoj nakon užurbanog grada.Svakako napravite pauzu uz Chianti vino i bruskete sa pokojom kapi maslinova ulja.
Bez kave nemože,i to one najbolje što se može naći.Ditta Artigianale je to definitivno opravdala.Trenutno je najpopularniji roaster coffee shop u Firenci svih ljubitelja kave.
La Menagere… concept restoran koji je zapravo puno više od toga.Spoj cvijeća, dizajna (industrijski,vintage),mirisa,okusa i dobre atmosfere.Općenito je Italija poznata po najkreativnijoj kuhinji, a ovo mjesto nemože biti kreativnije nego što je.U svakom pogledu.

I za kraj… nemožete otići u Italiju a da ne poližete sladoled :).